Polisen misstänker Finlandschef inom logistikkoncern i bedrägerihärva – förlusten över 1,2 miljoner euro

Den huvudmisstänkta i fallet var landsansvarig i Finland för en logistikkoncern. Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

Nästan 20 personer är misstänkta för en rad bedrägerier. Härvan kretsar kring en chef med ansvar för ett logistikbolags verksamhet i Finland.

Polisen är klar med en förundersökning om en serie bedrägerier kopplade till en logistikkoncern. Koncernens landsansvariga i Finland är central för misstankarna, meddelar polisen i Östra Nyland.

Utifrån förundersökningen misstänks den landsansvariga bland annat ha styrt pengar till ett annat företag som delvis styrdes av personen själv. Underleverantörer har också fått oskäligt stor ekonomisk nytta.

Förundersökningen började efter att en anställd vid bolaget gjorde en polisanmälan.

Nästan 20 personer är misstänkta och i helheten ingår över 30 olika brottsrubriceringar. Den ekonomiska förlusten för bedrägerierna är över 1,2 miljoner euro.

I brottshärvan har det förekommit överfakturering och ogrundade räkningar. Det har också skett bedrägerier i samband med biluthyrning, byggen och hyror. Polisen misstänker dessutom flera andra mindre brott.

– Polisen kunde frysa den huvudmisstänktas tillgångar i ett tidigt vilket minskade skadorna, säger utredningsledaren Mikko Kiiski i pressmeddelandet.

Förundersökningen har pågått 2017–2019. Nu går fallet vidare till åtalsprövning.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning