Polisen misstänker: 30-åring sexchattade med 52 barn – fick dem att skicka bilder och videor på sig själva

Polisen har blivit klar med en förundersökning där en man utnyttjade barn på sociala medier. Arkivbild. Bild: Catariina Salo/SPT

En 30-årig man misstänks för sexualbrott mot totalt 52 olika barn. Offren är i åldern 9 till 15 år, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Polisinrättningen i Västra Nyland har undersökt en omfattande sexualbrottshärva, där en 30-årig man bosatt i Esbo tagit kontakt med flickor på sociala medier.

Efter ett tags chattande fick meddelandena en sexuell ton, skriver polisen i ett pressmeddelande. Mannen bad också flickorna att skicka videoklipp och bilder på sig själva. Enligt polisens uppgifter har mannen inte träffat flickorna i verkligheten.

Kriminalkommissarie Max Bock säger i pressmeddelandet att brotten inträffade 2018 och 2019. Endast en av flickorna kontaktade polisen, vilket bekymrar Bock.

– Alla andra fall framkom i vår omfattande undersökning.

Han hoppas att fler barn skulle våga anmäla om de blir kontaktade av främmande personer på sociala medier.

Den misstänkte mannen har varit häktad sedan mars i år. Fallet går nu vidare till åtalsprövning.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning