Polisen letar efter trippelrånare – har du sett mannen på videon?

SKYDDADE ANSIKTET. Rånaren var under två av brotten klädd i en avig jacka med huva och mörka byxor. Bild: Polisen

Polisen letar efter en ung man som misstänks ha rånat tre affärer i Hertonäs under loppet av de senaste sju dagarna.

Mannen som täckt för sitt ansikte har krävt att få pengar samt hotat de anställda genom att visa upp en kniv.

Det första rånet inträffade onsdagen den 11 januari klockan 21.35 i en dagligvaruaffär vid Jägartorget. Mannen var klädd i mörka byxor och en ljus jacka med huva som troligen var påklädd avigt.

På måndagen den 16 januari var samma gärningsman i farten vid en kiosk vid Jägartorget. Denna gång misslyckades han att få med sig pengar och enligt ett vittne avlägsnade han sig i springande i riktning mot Vesslestigen. Rånförsöket ägde rum klockan 18.30.

Redan följande dag, på tisdagen klockan 14.45, lyckades samma man råna en Alepa-affär invid Hertonäs metrostation. Han rånade kassan genom att hota med en kniv och avlägsnade sig sedan i riktning mot Hertonäs kyrka. Denna gång var mannen klädd i en mörk baseballjacka med ljusa ärmar. Jackans framsida var prydd av en stor logotyp av ordet NEW.

Du kan se mannen i samband med det rånet på tisdagen på videon nedan.

Vittnen till händelserna beskriver mannen som ung, troligen i 20-årsåldern, normalbyggd och cirka 180-185 centimeter lång. Mannen talar finska med en brytning som för tankarna till estniskan.

Polisen ber allmänheten om hjälp med att hitta rånaren. Tips kan ringas in till Helsingforspolisens telefon 029-5471005 under tjänstetid eller skickas till e-postadressen ryosto.helsinki@poliisi.fi.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Närvårdare Pia Lemberg studerar vidare på läroavtal: ”Vård i livets slutskede ligger nära mitt hjärta”

Mer läsning