Polisen: Lahtispubliken betedde sig exemplariskt

SANSADE SKIDFANTASTER. Emellanåt fick polisen ingripa och ta hand om de som tagit ett par glas för mycket, men annars handlade uppdragen mest om att dirigera trafiken. Bild: Lehtikuva / Martti Kainulainen

Skid-VM i Lahtis förlöpte utan några större ordningsproblem, uppger polisen. Under hela evenemangets lopp grep polisen bara tolv personer på evenemangsområdet eller i dess omedelbara närhet.

– Siffran kan ses som överraskande liten sett till publikmängden. Å andra sidan märkte vi redan då vi patrullerade på platsen att en majoritet av åskådarna betedde sig exemplariskt och att bara få var berusade, säger Tero Seppänen, biträdande polischef vid polisinrättningen i Tavastland.

Polisen hade sammanlagt 115 uppdrag under VM; de flesta handlade om allmän övervakning, att dirigera trafiken eller ta hand om berusade.

Under den första lördagen uppstod trafikstockningar. Efter det gjordes några ändringar i trafikarrangemangen och trafiken löpte smidigt efter det.

Sammanlagt tre stölder har anmälts, ett narkotikabrott, ett lindrigt bedrägeri och en ordningsförseelse. Det lindriga bedrägeriet handlade om biljettfusk på nätet.

Dessutom bötfällde polisen för ett fall av luftfartsförseelse då någon flugit med en drönare vid tävlingsområdet utan tillstånd.

– Polisen hade förberett sig inför VM med en större bemanning än normalt. Synligheten bidrog säkert till att förebygga brott och störande beteende, säger Seppänen i polisen pressmeddelande. 

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03