Hormoner skickades till fel adress – sedan gjorde polisen jättebeslag

Kontanter till ett värde på 100 000 euro hittades. Bild: Pressbild/Polisen

Dessutom hittade polisen över 100 000 euro i kontanter.

I augusti hittade polisen totalt 48,8 kilogram amfetamin som grävts ner i marken och gömts i bilar och i en bostad i norra Helsingfors.

Totalt misstänks över tio personer för grovt narkotikabrott, sju personer är fortfarande häktade. Den huvudmisstänkte är fortfarande på fri fot och efterlyst. Enligt polisen handlar det om en kriminell organisation som styrts från utlandet.

Bland de misstänkta finns sju olika nationaliteter. Medlemmarna misstänks ha distribuerat och sålt amfetamin, exakt hur kedjan sett ut utreds fortfarande. Misstänkt penningtvätt utreds också eftersom medlemmarna i organisationen har skickat pengar utomlands.

Polisen fick nys om droghandeln när en hormonförsändelse skickades till fel adress.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning