Polisen jagar misstänkt mördare i Tammerfors – varnar för att mannen kan vara farlig

Polisen letar efter en man som misstänks vara skyldig till ett mord i Tammerfors. Det misstänkta mordet skedde på tisdagsmorgonen. Bild: Sören Jonsson/SPT

Polisen utreder ett misstänkt mord som skedde i Tammerfors på tisdagsmorgonen. Den misstänkta gärningsmannen har inte hittats.

Polisen i Tammerfors letar efter en misstänkt mördare och varnar allmänheten för att personen kan vara farlig. Den misstänkta är en ung man som är cirka 175 centimeter lång. Polisen beskriver honom som smal eller normalt byggd och meddelar att han inte har skägg.

Enligt polisen är mannen skadad, och han har blött eller blöder fortfarande. Mannen var klädd i byxor som påminner om utomhusbyxor och i en svartvit rock eller jacka. Dessutom hade han en mörk mössa på huvudet och möjligen skor med höga skaft.

Det misstänkta mordet skedde mellan klockan 6 och klockan 7.13 på tisdagsmorgonen på Vasaratie i Tammerfors. Offret, en medelålders man, hittades i en bostad som han själv bott i.

Efter det misstänkta mordet har den misstänkta gärningsmannen rört sig åtminstone på Leipakantie samt Turtolankatu och Pyykkiojankatu.

Polisinrättningen i Inre Finland ber allmänheten om tips antingen per e-post till adressen keskitettytutkinta.sisa-suomi@poliisi.fi eller per telefon till numret 050 399 8024.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Högklassigt och hållbart direkt från producenten

Mer läsning