Polisen inleder förundersökning om sexuella trakasserier av finska damidrottare

I EUSA Games tävlar europeiska högskolor i bland annat badminton, basket, fotboll, handboll, judo, rugby, bordtennis och tennis.Bild: SPT/Mikael Piippo

Polisen har inlett en förundersökning om de sexuella trakasserierna som finska damidrottare uppger att de utsattes för under studentidrottstävlingen EUSA Games i Portugal i slutet av juli.

För drygt en vecka sedan polisanmälde Studerandenas idrottsförbund OLL händelserna. Polisen uppger att de misstänkta gärningsmännen är idrottare och en äldre tränare från ett och samma land.

– Vi intervjuar offren och är i kontakt med myndigheterna i Portugal, säger Juhani Vuorisalo vid Helsingforspolisen i ett pressmeddelande.

OLL lämnade redan under själva tävlingarna in en polisanmälan i Portugal där den egentliga utredningen pågår.

I slutet av juli meddelade OLL att finska damidrottare blivit utsatta för allvarliga sexuella trakasserier och till och med för våldtäktsförsök under EUSA Games i Portugal.

Polisen påminner om att man ska göra en polisanmälan om sexualbrott så fort som möjligt efter det skedda. Man kan göra en polisanmälan genom att ringa 112 eller vid närmaste polisstation. Om man utsätts för brott utomlands ska man lämna in en polisanmälan hos den lokala polisen. Polisen i Finland hjälper ändå till med anmälan och utredningen.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00