Polisen har nystat upp en smuggelhärva – dopningspreparat smugglades från Lettland och såldes runtom i Finland

Bild: Lehtikuva/Onni Ojala

Centralkriminalpolisen har fått klart en förundersökning som gäller dopningsbrott.

En stor mängd dopningspreparat misstänks ha smugglats in till Finland från Lettland, skriver Centralkriminalpolisen i ett pressmeddelande. CKP har beslagtagit stora mängder testosteron och anabola steroider hos två finländska personer.

Centralkriminalpolisen misstänker att en lettisk man smugglade in dopningspreparat till Finland i två omgångar. Totalt har det rört sig om över 800 användningsdoser dopningspreparat.

Polisen misstänker att den 47-årige lettiske mannen skickade dopingpreparat till ett hotell i Sydöstra Finland. Han hämtade smuggelgodset från hotellet och sålde det vidare till en man från Vanda. Polisen misstänker att den finländske mannen därefter sålde dopingpreparat runtom i Finland. Hotellpersonalen misstänks inte för brott.

I den finländska mannens lägenhet hittade polisen förutom dopningspreparat också över 10 000 euro i kontanter.

En annan finländsk man misstänks för delaktighet i dopningsbrottet. Under förundersökningen beslagtog polisen dopningspreparat också i den andra mannens lägenhet.

De två finländska männen misstänks för grovt dopningsbrott. Polisen har ännu inte fått kontakt med den lettiska mannen.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning