Polisen har fått tag på alla fyra pizzeriarånarna

Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Två dagar efter pizzeriarånet i Karis har polisen fyra misstänkta gärningsmän. Alla är minderåriga.

Två av de misstänkta blev gripna redan på måndag eftermiddag. Den tredje blev gripen på måndag kväll och den fjärde kallades till förhör på tisdagen.

Den fjärde pojken blev inte gripen eftersom han är under 15 år och därmed inte straffrättsligt ansvarig. Resten av pojkarna är födda mellan 2001 och 2002.

–  Förhören är ännu på hälft, själva händelseförloppet är fortfarande lite oklart, så jag kan inte uttala mig om det, säger förundersökningsledaren kriminalkommissarie Mats Sjöholm vid Västra Nylands polisinrättning.

Fyra pojkar rånade en pizzeria på Bangatan i Karis på söndag kväll. Pojkarna använde våld mot en medelålders man som jobbade där och kom över en summa kontanter.

Efter rånet flydde pojkarna till fots längs Dalgatan till den svenska lågstadieskolan på Nabogatan, där de hade gömt två mopeder. Pojkarna fortsatte flykten med mopederna.

Tre av pojkarna är anhållna misstänkta för rån. De tillbringade natten till tisdagen i polishäktet i Raseborg, närmare bestämt Ekenäs. Beroende på vad som framkommer under förhören är det möjligt att pojkarna får sova hemma natten till onsdag.

Ingen av pojkarna har begått brott förut. En av pojkarna har en lindrig trafikförseelse på sitt konto.

Enligt lagen ger rån minst fyra månader och högst sex år fängelse. Ifall den dömda är minderårig leder det till en strafflindring.

Personer som är under 15 år är inte straffrättsligt ansvariga, men kan bli föremål för barnskyddsåtgärder.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Diamanter är det ultimata vintageköpet

Mer läsning