Polisen haffade 255 rattfyllerister

Polisen påträffade 255 rattfyllerister under sin intensivövervakning i november. Bild: Sören Jonsson/SPT

Polisen påträffade 255 rattfyllerister under sin intensivövervakning av trafiken under två helger i november.

Polisen utförde sammanlagt 55 132 blåstest. Den proportionella andelen rattfyllerister var fler än i fjol då man beaktar det totala antalet blåstest under bägge åren.

Av de 255 personer som misstänks för rattfylleri var det 63 personer som hade använt droger. Polisen påträffade också 76 efterlysta personer i samband med den intensivövervakning som inföll under helgerna 15-17 november och den 22-24 november.

– Vi kommer att fortsätta med övervakningen av rattfyllerister under hela julsäsongen, säger polisinspektör Timo Ajaste på Polisstyrelsen i ett pressmeddelande.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning