Polisen hade fullt upp med fyrverkerier i Österbotten: "Man borde fundera över att helt och hållet förbjuda dem på villaavslutningen"

Polisen skriver att det finns fog att fundera på om fyrverkerier helt och hållet borde förbjudas i samband med villaavslutningen. Bild: Pixabay

Många incidenter kopplade till fyrverkerier i Österbotten, under helgens villaavslutning.

Polisinrättningen i Österbotten fick ta hand om 82 uppdrag som var kopplade till fyrverkerier under veckoslutet. Fyrverkeripjäser sköts mot andra människor, mot fordon, för nära byggnader eller mot byggnader.

På lördagsnatten inkom ett larm från Storgatan i Karleby. En bil som stod parkerad längs med gatan hade börjat brinna på insidan. Enligt den som larmade nödcentralen hade förbipasserande kastat in fyrverkeripjäser genom ett öppet fönster. Rökskador och skador på baksätet uppstod till följd av detta. Polisen utreder ärendet som skadegörelse.

I Vasa placerades fyrverkeripjäser i postlådor så att både innehållet och lådorna tog skada, enligt polisen. I skrivande stund finns åtminstone en anmälan om skadegörelse.

I Seinäjoki fick polisen vid 23-tiden på lördagen anmälan om att ungdomar skjuter fyrverkeripjäser mot förbipasserande bilar. Åtminstone en av bilarna som träffades fick lackskador.

Polisen har inga uppgifter om någon person har skadat sig på grund av fyrverkerier.

Vidare skriver polisen att det finns fog att fundera på om fyrverkerier helt och hållet borde förbjudas i samband med villaavslutningen.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning