Polisen grep Sillanpää på flygplatsen

Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Jari Sillanpää, som i januari dömdes för rattfylla och bruk av narkotika, haffades av polisen då han återvände från en semesterresa till Thailand.

Den folkkära artisten greps av polisen och enligt Iltalehti är orsaken den brottsundersökning som inleddes vid tidpunkten då han brann för narkotika. Han misstänks nu för narkotikabrott, ett betydligt allvarligare brott än bruk av narkotika.

Sillanpää misstänks höra till ett större narkotikanätverk som sysslat med distribution av metamfetamin. Distributionen ska närmast ha skett inom kompiskretsen.

Sillanpää lämnade Finland bakom sig för att få lite lugn och ro i Thailand där han äger en lägenhet i Pattaya.

Artisten har inte uppträtt på länge. Hans nästa gig är planerat till Ruka 13 april. Om nu inte polisutredningen drar ut på tiden och ordningsmakten håller Sillanpää häktad en längre tid.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46