Polisen efterlyser konst som kan innehålla sprängämnen

En del av Markus Coppers sexdelade verk Sixpack of Instant Death. Polisen vill få kontakt med ägarna eftersom delarna kan innehålla sprängämnen. Bild: Polisinrättningen i Helsingfors

Polisen efterlyser konst av den finländska skulptören Markus Copper. Delar av ett verk kan innehålla sprängämnen.

Delar av den avlidna, finländska skulptören Markus Coppers sexdelade skulptur Sixpack of Instant Death kan innehålla sprängämnen. Det uppger Polisinrättningen i Helsingfors i ett pressmeddelande.

Polisen fick kännedom om saken i augusti.

– Polisen har försökt ta reda på var de delar som fortfarande saknas finns, men vi har inte fått veta vem som äger delarna eller var de befinner sig, säger Juhani Vuorisalo, kriminalkommissarie, i pressmeddelandet.

Polisen ber nu om information om de saknade delarna, eftersom de måste oskadliggöras. Polisen vet inte exakt vilket sprängämne det gäller eller hur stor mängden är.

Polisen betonar att ägaren inte gjort sig skyldig till något brott. Ägarna får tillbaka sina delar av skulpturen efter att polisen har behandlat dem.

Om man råkar äga en del av verket eller vet var en sådan kan hittas kan man skicka e-post till analyysi.helsinki@poliisi.fi eller ringa 029 541 7931.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning