Polisen: De misstänkta sexualbrotten i Tammerfors inte kopplade till varandra

Polisen undersöker två misstänkta sexualbrott mot barn i västra Tammerfors. Bild: SPT/Sören Jonsson

Polisen fortsätter utreda två misstänkta sexualbrott mot barn som skett i Tammerfors på tisdagen.

De två misstänkta sexualbrotten som skedde i västra Tammerfors på tisdagen har ingen koppling till varandra, meddelar polisinrättningen i Inre Finland.

– Förundersökningen bekräftar att det enda som dessa misstänkta brottsfall har gemensamt är datumet, säger utredningsledaren Joni Länsipuro i ett pressmeddelande.

I båda fallen var offret en flicka i 1–6-skoleåldern. I det ena fallet, där det misstänkta brottet skett halvfyratiden på eftermiddagen i stadsdelen Tesoma, är brottsbenämningen grov våldtäkt. Enligt polisens uppgifter hade den misstänkta gärningsmannen och offret stämt träff via sociala medier.

I det andra fallet misstänker polisen inte längre våldtäkt. Polisen utreder dock fortfarande om det skett ett brott i stadsdelen Kalkku på tisdagsmorgonen.

– Ett spår i utredningen är också att det inte skett något brott, säger Länsipuro i pressmeddelandet.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46