Nytt skottdrama: Polisen besköt förvirrad man i S:t Michel

Arkivbild Bild: Vesa Moilanen

Polisen i S:t Michel har öppnat eld mot en man.

Händelseförloppet startade på tisdagskvällen då nödcentralen larmades om en ensam man i förvirrat tillstånd som ska ha rört sig beväpnad med ett handvapen vid VR:s magasin. Polisen påträffade den beväpnade mannen som siktade omkring sig. Polisen beordrade mannen att lämna ifrån sig vapnet varpå situationen ledde till att polisen sköt mannen i benet.

Mannen fördes till sjukhus. Ingen annan skadades i incidenten.

Polisen fortsätter utreda händelseförloppet. Området där skottet avfyrades är avspärrat av utredningstekniska skäl.

Polisen informerar mer om fallet på onsdagsmorgonen.

Det är bara en vecka sedan polisen senast var inblandad i ett skottdrama. Då sköt polisen ihjäl en man som försökte knivhugga en kvinna i en bil på riksväg fyra.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning