Polisen ber om tips efter misstänkt anlagd brand i Grankulla

Under måndagseftermiddagen släppte polisen en bild på de misstänkta gärningspersonerna. Bild: Polisen i västra Nyland

Ytterdörren till ett hus sattes i brand i Grankulla natten till söndagen. Polisen ber nu om tips för att få tag på gärningspersonerna.

Strax efter två natten mellan lördag och söndag satte någon eld på ytterdörren till ett hus vid Bolagsvägen i Grankulla. Samtidigt hade ett däck till en bil som stod på gården skurits upp.

De som bor i huset lyckades själva fort släcka eldsvådan. Enligt kriminalkommissarie Jyrki Kallio, som leder förundersökningen, hade det annars funnits risk för omfattande skador.

Han beskriver fallet som ovanligt.

Enligt Kallio har polisen en klar uppfattning om händelseförloppet men gärningspersonernas identitet är okänd. Därmed finns inte heller ännu något klarlagt motiv.

Polisen utreder fallet som sabotage och skadegörelse och efterlyser tips om två personer som misstänks för gärningen. De syns på film från övervakningskamera. Båda var klädda i mörka kläder. Den ena av dem hade en svart huva och den andra hade täckt sitt huvud med ett vitt tyg.

Enligt Kallio tyder allt på att det handlar om en enskild händelse. Polisen har i alla fall ännu inte fått rapporter om fler liknande fall.

– Vi försöker utreda det här så fort som möjligt.

Sabotage kan ge fängelse i minst fyra månader och högst fyra år. Också försök är straffbart.

Tips om personer som rört sig i Grankulla under natten kan lämnas per mejl på adressen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi eller numret 0295 413 031.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skall man beakta FN:s hållbarhetsmål när man väljer utbildning?

Mer läsning