Polisen: Alla lastbilsoffer var vietnameser

Familjemedlemmar till en kvinna som befaras ha dött i lastbilen sörjer framför ett altare i byn Do Thanh i Vietnam. Bild: Linh Do/TT-AP

Samtliga offer som hittades döda i en lastbilscontainer öster om London förra månaden har identifieras, meddelar brittisk och vietnamesisk polis. 31 män och åtta kvinnor fanns i lastbilscontainern. Alla kommer från Vietnam.

Beskedet togs emot med "djup sorg" av vietnamesiska ambassaden i London.

"Än en gång vill vi uttrycka våra djupaste kondoleanser och medkännande till familjerna som berövats sina anhöriga", står det i ett uttalande.

Personal från ambassaden och en delegation från Vietnam ska tillsammans arbeta för att se till att de döda kan återföras till sina anhöriga så snart som möjligt, tillägger ambassaden.

Lastbilscontainern hittades 23 oktober. Polisen misstänkte först att offren kom från Kina men familjer från Vietnam kom snart med farhågor om att det var deras släktingar som försökt ta sig till Storbritannien och fanns i containern.

Chauffören av lastbilen och en man i 20-årsåldern, båda från Nordirland, har delgivits misstanke om 39 fall av dråp samt misstankar om människohandel, enligt polisen i Essex. Flera andra personer har gripits och polisen söker fler misstänkta i ärendet.

I Vietnam har sammanlagt elva personer gripits misstänkta för inblandning i ärendet. Ingen av dem har officiellt delgivits någon misstanke om brott.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Lahtismuseer erbjuder guldkantade skidminnen och radio- och tv-nostalgi

Mer läsning