Polis utreds för hot mot rapparen 50 Cent

Bild: AP/Arthur Mola

Ett polisbefäl i New York är föremål för en internutredning efter att han påstås ha beordrat sin personal att skjuta rapparen 50 Cent, skriver Hollywood reporter.

Händelsen ska ha inträffat sommaren 2018. I samband med att Curtis Jackson, som 50 Cent egentligen heter, skulle besöka en boxningsmatch i Bronx sade polisbefälet "skjut honom så fort ni ser honom" till sin personal vid ett möte på polisstationen.

Polisbefälet ska senare ha sagt att det bara var ett skämt, enligt TMZ. Han hade omkring en månad tidigare själv anmält 50 Cent för att ha hotat honom på Instagram.

50 Cent verkar inte ha känt till hotet förrän det uppdagades i pressen. På söndagen kommenterade han nyheten på Twitter och kallade polisbefälet för en "ohederlig polis som missbrukar sin makt".

"Jag tar det här hotet på stort allvar och rådgör med mina advokater om hur jag ska ta det vidare", skriver 50 Cent.

TT

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46