Polis utreds för hot mot rapparen 50 Cent

Bild: AP/Arthur Mola

Ett polisbefäl i New York är föremål för en internutredning efter att han påstås ha beordrat sin personal att skjuta rapparen 50 Cent, skriver Hollywood reporter.

Händelsen ska ha inträffat sommaren 2018. I samband med att Curtis Jackson, som 50 Cent egentligen heter, skulle besöka en boxningsmatch i Bronx sade polisbefälet "skjut honom så fort ni ser honom" till sin personal vid ett möte på polisstationen.

Polisbefälet ska senare ha sagt att det bara var ett skämt, enligt TMZ. Han hade omkring en månad tidigare själv anmält 50 Cent för att ha hotat honom på Instagram.

50 Cent verkar inte ha känt till hotet förrän det uppdagades i pressen. På söndagen kommenterade han nyheten på Twitter och kallade polisbefälet för en "ohederlig polis som missbrukar sin makt".

"Jag tar det här hotet på stort allvar och rådgör med mina advokater om hur jag ska ta det vidare", skriver 50 Cent.

TT

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning