Öppnade eld mot e-sportturnering – två döda

Flera personer har skjutits ihjäl och skadats vid en e-sportturnering som hölls i en restaurang på ett köpcentrum i Jacksonville. Bild: TT/AP/Laura Heald

Två personer dödades och elva skadades när en 24-åring öppnade eld i ett köpcentrum i Jacksonville i den amerikanska delstaten Florida i söndags. Skytten tog sedan sitt eget liv.

Skytten har identifierats som en 24-åring från Baltimore. Han deltog själv i en e-sportturnering som pågick i köpcentret. Enligt lokala medier hade han åkt ur turneringen i spelet "Madden NFL 19" innan han började skjuta.

Polisen har inte offentliggjort namnen på de döda, men enligt uppgifter rör det sig om två andra spelare i turneringen.

Dådet har skakat e-sportvärlden. "Allt för ett spels skull. Två av våra bröder är borta och det är så hemskt. En av de värsta dagarna jag varit med om. Den här gemenskapen är som en familj. Förkrossad", skriver @ProbemWright, en av toppspelarna inom Madden, på Twitter.

Populärt spel

Turneringen hölls i en restaurang i köpcentret och larmet om skottlossning kom på söndagseftermiddagen lokal tid. Polisen gick direkt ut på Twitter om att området inte var säkert.

"Masskjutning vid Jacksonville Landing. Håll er undan från området. Området är inte säkert just nu. HÅLL ER UNDAN."

"Madden NFL 19" är ett mycket populärt spel som bygger på den amerikanska fotbollsligan NFL. Tävlingen i Florida var ett regionalt kval inför finalen i Las Vegas där man spelar om 25 000 dollar, motsvarande 21 500 euro.

"Det här är en hemsk situation. Vårt varmaste deltagande med alla inblandade", säger företaget bakom spelet i ett uttalande.

Flera skottdåd

Masskjutningen är den senaste som drabbat Florida på kort tid. 2016 dödades 49 personer i en attack mot en gayklubb i Orlando, och tidigare i år dog 17 personer i en skolskjutning i Parkland.

"Än en gång värker mitt huvud och hela jag är så arg. Vi kan inte acceptera att det här är vår verklighet", twittrar Delaney Tarr, som överlevde dådet i Parkland och senare var med och organiserade massdemonstrationen "March for our lives".

Jacksonvilles polischef Mike Williams under en pressträff. Bild: TT/AP/Laura Heald

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning