Polen vill lämna ut Polanski till USA

Bild: ANDRZEJ GRYGIEL

De polska myndigheterna ska göra ett nytt försök att lämna ut filmregissören Roman Polanski till USA. Justitieminister Zbigniew Ziobro tänker vädja till landets högsta domstol.

En lägre rättsinstans bestämde i oktober att Polen inte får lämna ut Polanski. Samtidigt kritiserade domstolen USA:s agerande i fallet.

Den polsk-franske Polanski anklagas för att ha våldtagit en 13-årig flicka i USA 1977. Han flydde landet före domen och USA har upprepade gånger krävt att få honom utlämnad.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning