Polen slog Finland klart

Polens Micha Kubiak (till höger) och Finlands Tommi Siirilä och Henrik Porkka (mitten). Bild: EPA/ADAM WARZAWA

Efter en god inledning av matchen mot Polen började både servar och servemottagning halta för finländsk del och Polen kunde ta en klar seger med seten 3-0 i den andra matchen i EM i Gdansk.

Gdansk

Dagens första match mellan Serbien och Estland drog ut på tiden och matchen mellan Finland och Polen kom i gång en halv timme efter utsatt tid. En fullsatt arena i Gdansk fick se finländarna ta ledningen och länge dominera det första setet. På slutet var polackerna ändå det starkare laget.

Tommi Siirilä som fick stiga åt sidan efter att ha skadat vristen i Finlands inledningsmatch mot Estland spelade nu mot Polen och var en av de bättre i det finländska laget. Men annars var ljusglimtarna få.

Tränaren Tuomas Sammelvuo var besviken efter matchen och konstaterar att det fanns möjligheter till ett bättre resultat. Sammelvuo vill ändå gärna se det mesta från den positiva sidan och påpekar att matchen trots allt visade att Finland kan utmana vilket lag som helst, också regerande världsmästaren Polen.

Det räckte inte den här gången.

– Vi hade problem med servemottagningen, det brukar vi inte ha. Också Polen centeranfall var svåra för oss att rå på, säger Sammelvuo.

Matchens helhetsbild gav intrycket av ett Finland som hade svårt att avsluta anfallen tillräckligt vasst. Samtidigt som motståndaren fick plocka alltför många bollar för att anfalla själv klarade Finland inte av att plocka de lätta bollar som levererades till den egna planhalvan. Inte heller servarna och servemottagningen fungerade mer än tidvis.

I dagens första match bjöd Estland på en rysare genom att ta två set av Serbien som också hör till världstoppen. Det estniska laget spelar piggt och fördomsfritt. Serbien inledde EM med en 3-0 seger mot Polen.

Matcherna fortsätter på måndagen då Finland möter Serbien och Estland Polen. Serbien leder Finlands grupp efter två segrar, medan Polen ligger tvåa och Finland trea, medan Estland trots goda matcher ligger sist i gruppen. Tre lag tar sig vidare från gruppspelet.

Katarina Koivisto Administrativ redaktionschef

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03