"Pokémon No" under OS i Rio

Bild: Lehtikuva/Mikko Stig

Det är game over för Pokémonjägare under OS i Rio de Janeiro. Spelet Pokémon Go, som spridits som en löpeld, har ännu inte lanserats i Brasilien – och på vissa håll är besvikelsen stor.

Trodde du att horder av människor, med näsorna i mobilerna, skulle springa omkring i Rio de Janeiro och leta Pokémons? Icke. Trots att OS-staden invaderas av uppemot en halv miljon besökare i samband med OS har det enormt populära mobilspelet Pokémon Go alltså ännu inte lanserats. För den som öppnar spelet med förhoppningen om att hitta Pikachu på Copacabana syns enbart kartan. Men inga virtuella monster eller så kallade pokestops, där spelaren kan hämta material som bollar och ägg.

– Jag önskar att jag skulle kunna springa runt i OS-byn och jaga Pokémons. Det hade varit en kul sysselsättning, säger fotbollsspelaren Anna Green, Nya Zeeland, enligt the Telegraph.

Hon är inte ensam om den åsikten och en lång rad idrottare uttrycker på Twitter sin besvikelse. Den kanadensiska landhockeyspelaren Matthew Sarmento konstaterade till exempel enligt tidningen att spelets frånvaro kommer att ge honom mer tid att träffa andra idrottare. Men han hade ändå välkomnat spelet för att tänka på något annat än tävlingarna och slappna av.

Tidigare har Rios borgmästare Eduardo Paes frågat Nintendo om när spelet ska lanseras i Brasilien, men inget svar har kommit.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03