Pojke nära att drunkna på badstrand i Esbo – fastnade i fiskdrag

Det höll på att gå riktigt illa för en 9-årig pojke som fastnade i ett fiskdrag på Villnäs badstrand i Esbo. Draget höll honom under vattenytan.

Det är räddningsverket i västra Nyland som rapporterar om händelsen. Den 9-åriga pojken dök på lördagen vid badstranden. Hans hand fastnade i ett fiskdrag som i sin tur hade fastnat i den bottenmatta som hade lagts ut.

Pojken kom under vattnet och han tog in sjövatten. Personer på plats höll sedan hans huvud ovanför vattenytan, hämtade sax och klippte loss fiskdraget från mattan. Då räddningsverket anlände tog personalen bort draget från handen och förde pojken till sjukvård.

Enligt räddningsverket var det nära att barnet hade drunknat.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54