Pojke föll från hopptornet i Nordsjö simhall – försökte avbryta hoppet i sista stund

Bild: Max Nyberg

En pojke i skolåldern föll ner från hopptornet i Nordsjö simhall och landade vid sidan om bassängen.

Olyckan skedde vid halvåttatiden på måndagskvällen, skriver Ilta-Sanomat. Enligt tidningen föll pojken från femmetersavsatsen och fördes till sjukhus.

Vuosaaren Urheilutalos vd Pekka Laitinen säger att två badvakter var på plats och att det inte var bristande övervakning eller bristande ansvar som orsakade olyckan.

Olyckan skedde under ett övervakat hopprogram där man hoppar från en, tre och fem meters höjd i tur och ordning. Pojken skulle hoppa från fem meter. Han fick klartecken men ångrade sig mitt i processen.

– När han bestämde sig för att inte hoppa greppade han tag i räcket, kroppen vred sig och han föll ner på golvet, säger Laitinen.

Tur i oturen var att pojken i all fall delvis träffade en matta. Enligt de uppgifter Laitinen har mår pojken efter omständigheterna bra.

Simhallens personal erbjuds krishjälp.

– Hopptornet har använts i över 10 år och inget liknande har skett tidigare.

Hopptornet stängdes genast efter olyckan och simhallen kommer under tisdagen att gå igenom videoinspelningarna för att reda ut händelseförloppet.

Säkerheten i simhallar har diskuterats mycket det senaste året. I november 2020 drunknade ett sjuårigt barn i Borgå simhall. Polisens förundersökning blev klar i somras, med två brottsrubriceringar och sex misstänkta personer.

Sjuåringen i Borgå drunknade när övervakarna var borta i åtta minuter.

Läs mera: Drunkningsfallet i Borgå simhall till åtalsprövning – sex personer misstänks för brott

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning