Pojkarna: Pizzeriarånet i Karis var en dålig idé

Bild: Lehtikuva/Markku Ulander

Polisen är klar med förhören av pojkarna som misstänks för pizzeriarånet i Karis. Utredningen fortsätter med bland annat vittnesförhör.

Förhören med de fyra minderåriga pojkarna som misstänks för pizzeriarånet i Karis är slutförda. Pojkarna har i förhören uppgett sin version av händelseförloppet, som skiljer sig från målsägandes version. Förundersökningen fortsätter nu med bland annat vittnesförhör och insamling av bevismaterial.

I samband med förhören berättade pojkarna om motivet för rånet. Enligt polisen har pojkarna uppgett att det handlat om en dålig idé och att rånet inte föregåtts av någon desto utförligare planering. Enligt polisen är det ändå möjligt att motivet preciseras under förundersökningens gång.

Förundersökningen torde bli klar ännu i vinter. Efter att förundersökningen är klar går fallet till åtalsprövning.

Fyra pojkar rånade en pizzeria på Bangatan i Karis på söndag kväll. Pojkarna använde våld mot en man som jobbade på pizzerian och kom över en summa pengar. Efter rånet flydde pojkarna först till fots, sedan på mopeder.

Polisen grep tre av pojkarna på måndagen. Pojkarna är födda åren 2001 och 2002. Den fjärde pojken kallades på förhör på tisdagen. Den fjärde pojken som misstänks för rånet är under 15 år och därmed inte straffrättsligt ansvarig.

Enligt strafflagen ger rån minst fyra månader och högst sex år fängelse. Straffet lindras om den dömda är minderårig.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning