Pojkar körde bil ner i å - bytte kläder och anmälde sig hos polisen

Två minderåriga pojkar körde sent på onsdagskvällen med en personbil ner i en å i Reisjärvi, uppger polisen i Uleåborg. Efter incidenten gick pojkarna hem och bytte kläder och återvände därefter till olycksplatsen där de anmälde sig hos polisen.

Larmet om olyckan kom strax före klockan 22 på onsdagskvällen. Räddningspersonalen bärgade snabbt bilen som stod på taket i vattnet. Bilen var tom och dykare började leta efter föraren i ån. Strax efter det dök de två pojkarna upp och meddelade att det var de som kört ner i ån. Pojkarna kollades av vårdpersonal på plats och hade inga skador.

Pojkarna hade krossat ett fönster för att ta sig ut ur bilen och därefter vandrat hem för att byta kläder. När de såg att polis och brandkår var på plats beslutade de att ge sig till känna och berätta vad som hänt.

Pojkarna hade tagit bilen utan lov. De misstänks nu bland annat för äventyrande av trafiksäkerheten och för att ha kört bil utan körkort.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00