Podden Vetskap tar en titt på matens framtid

Etnologen Yrsa Lindqvist (Svenska litteratursällskapet i Finland) och kulturgeografen Annika Michelson (Tavastlands yrkeshögskola, HAMK). I mitten programvärd Hanna Nordenswan. Bild: Tage Rönnqvist / Eva Lingon AB

Vilken är den mest finländska maträtten? Varför innehåller vår mat mycket mindre näring nu än på 1960-talet? Och vilken blir den nya stora exportsuccén inom matbranschen?

Podden Vetskap dyker ner i måltidstraditioner, kulturspannmål och matkulturens framtid.

Med etnologen Yrsa Lindqvist (Svenska litteratursällskapet i Finland) och kulturgeografen Annika Michelson (Tavastlands yrkeshögskola, HAMK). Programvärd Hanna Nordenswan.

HBL

Vetskap är podden där humanister och samhällsvetare berättar om sin forskning och ger nya perspektiv på både välkända ämnen och överraskande fenomen. Programvärd: Hanna Nordenswan.

sls.fi/vetskap

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Många vill välja ekologiskt – också hos frisören

Mer läsning