Stefan Lundberg: "Jag tänkte på nättrollen när jag vandrade"

Bild: Stefan Lundberg

Under sin pilgrimsvandring tänkte Stefan Lundberg på bland annat nedlåtande och hatiska kommentarer på nätet.

– Den journalist som vågar sig på att skriva om invandrare eller skolan får räkna med att bli utsatt för hatiska kommentarer på nätet, konstaterar Stefan Lundberg.

För ett år sedan vandrade Lundberg den 840 kilometer långa pilgrimsvandringen till Santiago de Compostela. Vandringen resulterade i en artikelserie i HBl och i höstas utkom boken På Spaniens tak – en bok som innehåller mycket av det som inte rymdes i tidningen, bland annat Lundbergs filosofiska spörsmål.

Under sin vandring kunde Stefan Lundberg notera att Francos skugga vilar tung över Spanien, något omgivningen också upptäckt under höstens oroligheter i Katalonien.

Stefan Lundberg intervjuades på HBL-scenen av Annika Hällsten.

Annika Hällsten Reporter

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning