Pochettino: City minst lika svårt som Bayern

PSG-tränaren Mauricio Pochettino säger att Kylian Mbappé är spelklar mot Manchester City på onsdagen. Bild: Angelos Tzortzinis/Lehtikuva

Mauricio Pochettino vet hur det känns att besegra Pep Guardiola i Champions League.Men triumfen med Tottenham 2019 betyder ingenting, menar argentinaren.– Det finns egentligen ingenting jag kan ta med mig från den matchen, säger Pochettino inför det första semifinalmötet mellan PSG och Manchester City.

För två år sedan nådde Mauricio Pochettino nästan hela vägen fram med Tottenham. Londonklubbens resa fram mot Champions League-finalen, där Liverpool blev för svårt, var dramatisk.

Inte minst holmgången med Manchester City i kvartsfinalen. 1–0-segern hemma på White Hart Lane följdes upp av 3–4 i Manchester, där Tottenham gick vidare i kraft av fler gjorda bortamål.

Pep Guardiola är kvar i Manchester City. Pochettino däremot befinner sig numer i Paris.

Och på onsdagen är det dags för stortränarna att gå upp mot varandra återigen. Nu ligger en finalplats i potten.

Fördel Pochettino alltså?

"En annan situation"

– Det finns egentligen ingenting jag kan ta med mig från den matchen. Det är andra lag, andra spelare, en annan situation. Manchester City är ett annat lag jämfört med när jag var i Tottenham. PSG likaså, säger PSG-tränaren på en presskonferens.

Om något har han den största respekt för motståndarlaget – och dess tränare.

– Jag tycker att City är ett av de bästa lagen i världen, med den bästa tränaren. Det kommer att bli minst lika svårt som mot Bayern (München).

Pep Guardiola å sin sida väljer att iklä sig rollen som underdog.

– Vi tillhör inte eliten i den här turneringen, men vi vill göra det förstås, säger han och fortsätter:

– Vi är alla tacksamma över att ha den här möjligheten. För vissa klubbar hör det här till vanligheterna, men för oss är det nytt (att vara i semifinal, reds anm) och vi är tacksamma för det.

Mbappé spelklar

Det första semifinalmötet spelas i Paris på onsdagskvällen. Enligt Pochettino är anfallsstjärnan Kylian Mbappé tillgänglig för spel. 22-åringen, som den här säsongen har gjort 25 ligamål och stått för åtta fullträffar i Champions League, linkade av helgens ligamatch mot Metz med ett omplåstrat lår.

Även brasilianske försvararen Marquinhos, som missat de tre senaste ligamatcherna på grund av skada, är spelklar, skriver L'Équipe.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Axxell tänker som morgondagens jordbrukare – satsar på samarbete

Mer läsning