Poängtapp för Barcelona i händelserikt derby

Bild: Lehtikuva/Pau Barrena

Barcelona tvingades inkassera sitt första poängtapp för säsongen i det katalanska derbyt hemma mot Girona.

Efter att Barça tagit ledningen genom Lionel Messi fick Clément Lenglet ett rött kort för en armbåge. Det bjöd in Girona, och Cristhian Stuani i synnerhet, i matchen. Den uruguayanske anfallaren stod för både kvitteringen till 1–1 och Gironas ledningsmål till 2–1, båda efter mindre förtroendeingivande försvarsspel från Gerard Pique.

Med det i åtanke tyckte nog Pique att det var extra skönt att det var han som gjorde 2–2-målet en bit in i andra halvlek. Mer än så blev det dock inte för ett decimerat Barcelona, som i jakten på ett ledningsmål bland annat fick se en frispark av Lionel Messi ta i ribbkrysset.

Trots poängtappet leder fortsatt Barcelona La Liga, på målskillnad före Real Madrid.

Ett rött kort delades ut även i Valenciaderbyt mellan Villarreal och Valencia, när Valenciakaptenen Daniel Parejo (och i samband med det även tränaren Marcelino) visades ut. Matchen slutade 0–0 och Valencia har efter fem spelade omgångar ännu inte vunnit en match.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning