Plumpa Trump-kommentarer i Puerto Rico - jämförde offerantal

"Värre än hans tweetar", skriver CNN om Trumps uttalanden under besöket i Puerto Rico.Bild: AFP / Lehtikuva / Mandel Ngan

USA:s president Donald Trump förbryllade med sina kommentarer under sitt besök på Puerto Rico, som råkat ut för stor förödelse i en orkan.

Under besöket, som varade i några timmar i går, sade Donald Trump i skämtsam ton att förstörelsen i Puerto Rico har "rört om USA:s budget" och att landet använt mycket pengar för att hjälpa ön.

Trump sade också att jämfört med "verkliga katastrofer såsom orkanen Katrina" dog det synnerligen få människor på Puerto Rico.

Orkanen som drog över Puerto Rico dödade åtminstone 34 människor. Orkanen Katrina dödade mer än 1 800 människor i New Orleans.

Under Trumps besök var det officiella offerantalet fortfarande 16, guvernören Ricardo Rossello informerade om att antalet stigit först efter att presidentbesöket var över.

Trump konstaterade under sitt besök att "varje dödsoffer är hemskt" men att puertoricanerna kan vara stolta eftersom relativt få dog.

Trump berömde också vädret i Puerto Rico i samma mening som han konstaterade att den orsakat katastrofen.

– Ert väder går inte att jämföra med andra ställen men ibland slår det till. Och nu slog det verkligen till mot er, sade Trump.

Den amerikanska nyhetskanalen CNN kallade i sin analys Trumps besök för "värre än hans tweetar".

Före besökte väckte Trump förargelse både i Puerto Rico och på fastlandet i USA över partigränserna när han attackerade dem som kritiserat honom och hans administration för hjälpförsöken. En del av Puerto Ricos ledning tycker hjälpen startat för långsamt och ineffektivt.

Trump: Hörde bara tack i Puerto Rico

Trump betonade under besöket i Puerto Rico de positiva kommentarer och beröm hans administration fått.

– Jobbet som gjorts här är formligen ett under, sade Trump.

När han lämnade Puerto Rico sade han på presidentens flygplan Air Force One till journalisterna som reser med honom att han bara fått höra tack i Puerto Rico, rapporterar

CBS News.

– De är så tacksamma för allt vi gjort, säger Trump.

Under sitt kring fem timmar långa besök visade sig Trump tillsammans med myndighetspersoner i Puerto Rico. Han träffade också orkanoffer i en kyrka i San Juan.

Under kyrkoträffen kastade Trump bland annat ut rullor med pappershanddukar till publiken och räckte ut ficklampor.

– Ni behöver inte ficklampor mer, ni behöver inte dem, sade Trump enligt CBS.

Kring 90 procent av Puerto Rico har fortfarande ingen elektricitet. Sjukhusen fungerar med hjälp av generatorer. En stor last med bränsle är på väg till Puerto Rico.

Källa också ABC News.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00