Planeringen av Garden Helsinki framskrider

Så här kan den framtida arenan vid Nordenskiöldsgatan se ut. Bild: YIT

Helsingfors stadsstyrelse har beslutat att reservera en tomt för en fortsatt planering av allaktivitetsarenan Garden Helsinki.

Garden Helsinki har planerats sedan 2008. Den nya byggnaden ska resa sig precis intill Helsingfors ishall på Nordenskiöldsgatan. Byggprojektet omfattar en ny idrotts- och evenemangsarena, träningsrinkar, hotell, restauranger, bostäder, parkeringshallar, kontorslokaler samt en stor mataffär och andra butikslokaler. Idrottsarenan ska rymma 11 000-16 000 åskådare och fungera som hemmahall för Helsingfors IFK:s representationslag i ishockeyligan.

Företaget bakom Garden Helsinki, Projekti GH, räknar med att byggandet tar ungefär 4 år efter att stadsfullmäktige godkänt bygglovet. Stadsfullmäktige behandlar lovet tidigast i höst. De totala byggkostnaderna uppgår till kring 700 miljoner euro. Helsingfors stad räkna med ungefär 85 miljoner euro i inkomster efter att byggrätten är såld.

Alla medel kommer från privata aktörer. Byggföretaget YIT ansvarar för bygget.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46