Pladder gagnar ingen

Vilken lyssnarkategori behöver uselt språk och innehållslösa pratsnuttar varvade med musik utan anknytning till pratet?

Yle Vegas svar (senast Unni Malmgren, HBL 25.2) på kritiken som förekommit på HBL:s debattsidor (på Facebook och på gator och torg) är otillfredsställande. Lyssnarsiffror säger inte hur nöjda lyssnarna är. Eftersom Yle Vega är den enda svenskspråkiga radiokanalen för oss som fyllt 30 lyssnar vi, trots missnöje.

Bristerna i äldrevården blir inte mindre av att de drabbar ett växande antal gamla. Vi tar emot det som erbjuds.

Att vi alla är bankkunder trots att "servicen" minimerats och kunderna har blivit bankernas oavlönade arbetskraft betyder inte att vi är nöjda med situationen. Vi tar emot det som erbjuds.

Radion kunde ha en folkbildande roll. Vilken lyssnarkategori behöver uselt språk och innehållslösa pratsnuttar varvade med musik utan anknytning till pratet? Eftersom Yle Extrem finns kunde Vega med fördel satsa på mera klassisk musik än en kväll i veckan och på mera djuplodande och analyserande program. De högklassiga tisdagsprogrammen sänds inte i repris, däremot Vegatoppen. Pladder är inte "sällskap" och gagnar inte finlandssvenskans ställning.

Vi tar emot vad vi får men vore värda bättre.

Gunilla Malm Helsingfors

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33