Pizzeriarånet i Karis till åtalsprövning

Polisen i Västra Nyland har blivit färdig med sin förundersökning kring pizzeriarånet i Karis. Alla misstänkta är minderåriga.

Förundersökningen kring pizzeriarånet i Karis är färdig, meddelar polisinrättningen i Västra Nyland. Förundersökningen gällde ett pizzeriarån som ägde rum på Bangatan i Karis i slutet av januari. De fyra pojkarna som var delaktiga i rånet är födda åren 2001, 2002 och 2004.

Enligt polisens förundersökning utförde den äldsta och den yngsta pojken rånet i pizzerian medan de två andra pojkarna, som båda är födda 2002, var medvetna om rånet men lät bli att meddela myndigheterna.

I samband med rånet använde pojkarna våld mot en man som jobbade på pizzerian och kom över en liten summa pengar. Efter rånet flydde pojkarna först till fots, sedan på mopeder.

För den äldsta och den yngsta pojken är brottsrubriceringen rån, men den yngsta pojken är ännu inte straffmyndig. De två andra pojkarna misstänks för underlåtenhet att anmäla grovt brott.

Fallet går nu till åtalsprövning för alla utom den yngsta pojkens del. Enligt lagen ger rån minst fyra månader och högst sex år fängelse, medan underlåtenhet att anmäla grovt brott kan leda till högst sex månader fängelse. Ifall den dömda är minderårig leder det till en strafflindring.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning