Pizzabåtar med biff och färska grönsaker

Det här är pizzan som sticker ut ordentligt. Färska grönsaker, mozzarellaost, biff och bearnaisesås gör att den med rätta kan kallas för pizza med extra allt.

För 4 personer, 1 timme

1 paket jäst

3 dl fingervarmt vatten

1 tsk salt

3 msk olivolja

8 dl vetemjöl

Till fyllningen:

1 burk välkryddad pastasås

250 g mozzarella

4 tomater

1 grön paprika

färsk oregano

300 g utskuren biff

smör och rapsolja

salt och peppar

2 dl bearnaisesås

Gör så här:

1. Lös jästen i ljummet vatten. Tillsätt olivolja, salt och vetemjöl. Arbeta samman en slät deg som får jäsa i 30 minuter under bakduk.

2. Skär mozzarellaosten i tunna skivor. Skär tomaterna i klyftor och paprika i bitar. Strimla biffen och stek den hastigt i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra köttet lätt.

3. Arbeta degen och dela den i fyra lika stora delar som kavlas ut till stora, runda pizzor. Bred på tomatsås men lämna en ganska bred kant tom. Fortsätt med mozzarella, paprika och tomat. Vik upp kanterna i små slag och lyft över pizzorna till plåtar. Grädda dem knappt 10 minuter i 250 graders ugn. Garnera med kött, bearnaisesås och färsk oregano.

tt

Plast- och luktfria målfärger av förnyelsebara naturoljor

För fempersonersfamiljen i Malax var valet av Uulas färger enkelt. Inhemska, naturenliga, luktfria, utsläppsfria samt utmärkt service och personal är det som ligger överst. Att färgerna är enkla att stryka på och färgvärlden varm, vacker och harmonisk bidrar till helheten. 4.12.2018 - 09.08