Pizzabåtar med biff och färska grönsaker

Pizzabåtar är en lyxvariant av pizza med färska grönsaker, biff och ett par klickar bearnaisesås som kronan på verket. Bild: TT

Det här är pizzan som sticker ut ordentligt. Färska grönsaker, mozzarellaost, biff och bearnaisesås gör att den med rätta kan kallas för pizza med extra allt.

För 4 personer, 1 timme

1 paket jäst

3 dl fingervarmt vatten

1 tsk salt

3 msk olivolja

8 dl vetemjöl

Till fyllningen:

1 burk välkryddad pastasås

250 g mozzarella

4 tomater

1 grön paprika

färsk oregano

300 g utskuren biff

smör och rapsolja

salt och peppar

2 dl bearnaisesås

Gör så här:

1. Lös jästen i ljummet vatten. Tillsätt olivolja, salt och vetemjöl. Arbeta samman en slät deg som får jäsa i 30 minuter under bakduk.

2. Skär mozzarellaosten i tunna skivor. Skär tomaterna i klyftor och paprika i bitar. Strimla biffen och stek den hastigt i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra köttet lätt.

3. Arbeta degen och dela den i fyra lika stora delar som kavlas ut till stora, runda pizzor. Bred på tomatsås men lämna en ganska bred kant tom. Fortsätt med mozzarella, paprika och tomat. Vik upp kanterna i små slag och lyft över pizzorna till plåtar. Grädda dem knappt 10 minuter i 250 graders ugn. Garnera med kött, bearnaisesås och färsk oregano.

tt

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning