Pizza med potatis

Potatispizza låter ju inte riktigt klokt. Men det är faktiskt fantastiskt gott. Bild: Christine Olsson/TT

Har du aldrig smakat potatispizza har du något att se fram emot. Ljuvligt, helt enkelt.

Potatispizza med rosmarin och paprika

För 3–4 portioner, 20 minuter

1 sats pizzadeg

4–5 kokta potatisar

1/2 citron

olivolja

1 msk hackad färsk rosmarin + extra

1 tsk torkad timjan

flingsalt

1 liten nypa chiliflakes

nymalen svartpeppar

1 röd paprika, skuren i ringar

1 rödlök, skivad

1 mozzarella

Gör så här:

1. Sätt ugnen på högsta möjliga temperatur.

2. Dra eller kavla ut degen så att den blir så stor som möjligt och placera på bakplåtspappersklädd plåt.

3. Skär potatisen i 1/2 centimeter tjocka skivor. Blanda med citronsaft, olivolja, rosmarin, timjan, flingsalt, chiliflakes och peppar.

4. Fördela potatisen ovanpå tomatsåsen. Strö över paprika och rödlök, bryt över mozzarellan i bitar. Garnera med lite extra rosmarinkvistar.

5. Grädda i 5–9 minuter eller tills pizzan får fin färg. Servera genast. Gärna med en krispig grönsallad.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning