Pizza Bianca med kronärtskocka och rucola
Vem har sagt att pizza måste innehålla tomatsås? Det här är en enkel, men synnerligen smarrig vit variant.
1 sats pizzadeg
1 burk kronärtskockspuré, à cirka 120 g
3 vitlöksklyftor, tunt skivade
1 mozzarella
80 g färskriven parmesan
flingsalt
1/2 citron
2 nävar rucola
olivolja
nymalen svartpeppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på högsta möjliga temperatur. Dra eller kavla ut degen så att den blir så stor som möjligt och placera på bakplåtspappersklädd plåt. Bred på kronärtskockspurén, strö över vitlöken och bryt över mozzarellan. Salta och strö över parmesan.
2. Grädda tills pizzan får fin färg, cirka 4–8 minuter.
3. Pressa under tiden citronsaft över rucolan, blanda med olivolja, flingsalt och peppar. Strö rucola över den nygräddade pizzan och servera genast.