Pixies vill stävja svarta börsen

Pixies på scen i Portugal. Arkivbild.Bild: EPA/MANUEL DE ALMEIDA

Pixies är senast i raden av musiker som tar krafttag för att stoppa biljettförsäljning till hutlösa priser på svarta börsen, skriver The Guardian.

Biljetter till bandets Englands-spelningar har funnits till andrahandsförsäljning online för hundratals pund, men nu har Pixies själva uppmärksammat problemet. Hälften av biljetterna till deras spelningar i London är släppta via sajten Songkick, som ska minska risken för svindlare.

– Våra fans betyder oerhört mycket för oss. Det faktum att skurkar skulle dra nytta av dem genom att försöka ruinera dem med uppdrivna priser är helt enkelt oacceptabelt, säger frontmannen Black Francis i en intervju med Observer.

Förra året gick Adele ihop med Songkick för att hindra höga andrahandspriser. Bland annat kräver sajten för-registrering som kan känna igen lurendrejare.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00