Pitkämäki står över EM

Tero Pitkämäki kommer inte att delta i EM i Berlin.Bild: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Ett skadat knä som är tvunget att opereras sätter stopp för spjutkastaren Tero Pitkämäkis deltagande i EM i Berlin i augusti.

Friidrottsförbundet meddelar i dag om att ett av de finländska medaljhoppen, Tero Pitkämäki, inte kommer att delta i EM i Berlin i augusti.

Den 35-åriga Pitkämäki skadade sig tidigare i sommar under Paavo Nurmi Games i Åbo. Stödfoten gav vika under ett kast och OS-bronsmedaljören anade det värsta – karriären kunde vara över.

Senare kom det fram att det vänstra knäets främre korsband var av och nu har Pitkämäki beslutat att knäet ska opereras i början av augusti. Avsikten är att träna muskeluppbyggnad under juli för att sedan kunna aktivt rehabilitera sig efter operationen.

Enligt pressmeddelandet anser Pitkämäki, som redan platsat i EM-truppen, det rättvist att en EM-biljett frisläpps åt de övriga idrottarna.

Pitkämäki tar ingen ställning till fortsättningen på hans karriär.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22