Pitkämäki står över EM

Tero Pitkämäki kommer inte att delta i EM i Berlin. Bild: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Ett skadat knä som är tvunget att opereras sätter stopp för spjutkastaren Tero Pitkämäkis deltagande i EM i Berlin i augusti.

Friidrottsförbundet meddelar i dag om att ett av de finländska medaljhoppen, Tero Pitkämäki, inte kommer att delta i EM i Berlin i augusti.

Den 35-åriga Pitkämäki skadade sig tidigare i sommar under Paavo Nurmi Games i Åbo. Stödfoten gav vika under ett kast och OS-bronsmedaljören anade det värsta – karriären kunde vara över.

Senare kom det fram att det vänstra knäets främre korsband var av och nu har Pitkämäki beslutat att knäet ska opereras i början av augusti. Avsikten är att träna muskeluppbyggnad under juli för att sedan kunna aktivt rehabilitera sig efter operationen.

Enligt pressmeddelandet anser Pitkämäki, som redan platsat i EM-truppen, det rättvist att en EM-biljett frisläpps åt de övriga idrottarna.

Pitkämäki tar ingen ställning till fortsättningen på hans karriär.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46