Pitkämäki förbluffad: "aldrig sett förut"

Tero Pitkämäki har en bit kvar till toppformen. Bild: Lehtikuva/Roni Rekomaa

Tero Pitkämäki förundrar sig över Thomas Röhlers kanonform.

Tero Pitkämäki slutade femma i Diamond League i Rom med resultatet 83,84. Han kastade fyra gånger, men bara det första kastet gick över 80 meter.

– Jag planerade på förhand att inte kasta alla sex kast, för att vara i skick i Paavo Nurmi Games i Åbo, säger Pitkämäki.

– Det första kastet var bäst. Sedan fick jag inte tekniken att fungera. Men det är inget dramatiskt problem. Det går att korrigera.

Pitkämäki gjorde sitt årsbästa i Diamond League Doha med 84,26. I Vanda i slutet av maj tvingades han nöja sig med 83,51.

– Det här var första gången i vår som jag inte hade några smärtor alls, säger Pitkämäki som haft lite problem med baklåret sedan det första försöket i Doha.

Thomas Röhler var som vanligt i en klass för sig. Han slungade 90,06 och tog en klar seger före landsmannen Johannes Vetter som klarade imponerande 88,15.

– Jag har aldrig sett att någon skulle ta så hård ansats och kunna hålla sitt kast samlat på samma sätt som Röhler i sitt sista kast, säger Pitkämäki.

I Doha kastade Röhler världsårsbästat 93,90. Vetter klarade 89,68 då. Röhler och Vetter deltar också i Paavo Nurmi Games på tisdag.

Resultat från Diamond League i Rom finner du här.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning