Pistorius straff mer än dubblas

Oscar Pistorius straff skärps. Bild: AFP / Lehtikuva / Marco Longari

Den paralympiske friidrottsstjärnan Oscar Pistorius straff mer än dubblas, från sex år till 13 år och fem månader, uppger domstolen i Sydafrika.

I fjol dömdes sydafrikanen för att ha dödat sin flickvän Reeva Steenkamp 2013. Åklagarna hade tillsammans med de anhöriga överklagat straffet eftersom de tyckte det var för lågt och att Pistorius inte uppvisade någon verklig ånger.

– Det här är känslosamt för dem. De känner att deras förtroende för rättssystemet har upprättats i dag, säger Tania Koen, talesperson för Steenkamps familj.

Oscar Pistorius har hävdat att mordet var ett misstag, att han trodde att det var en inbrottstjuv i badrummet när han sköt genom dörren.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning