Pirrig allsång för Pira

Veteraner. Anders Glenmark, Niklas Strömstedt och Thomas "Orup" Eriksson gästar allsången.Bild: Anders Wiklund/TT

Kvällens allsång bjuder bland annat på återförenade GES och rapparen Linda Pira.

Allsång på Skansen, Yle TV1 21.00

Efter premiärveckans elgitarr och trumsolo är nu allsångprogramledaren Sanna Nielsen varm i kläderna. Under sommarens andra avsnitt gästas hon av flera veteraner.

Det är dags för poptrion GES, kanadensiska Alessia Cara och rapparen Linda Pira att sjunga tillsammans med såväl publik som tv-tittare i Allsång på Skansen. För Linda Pira blir det tredje gången hon kliver upp på allsångsscenen.

- Jag tycker det är en stor ära att få göra det här, att fortfarande vara den som representerar min genre och att få göra det i så många år. Nu när det kommer nya generationer vill jag fortsätta visa att hiphop inte bara är hiphop, det är musik, säger Linda Pira.

TT: Vad får vi se av dig i år?

- Förra gången sjöng jag "Varje gång jag ser dig", säger Linda Pira, och börjar nynna på Lisa Nilsson-låten.

- Men vi får se hur sommaren blir i år. Om den blir kort väljer jag kanske, ja, "Sommaren är kort", fortsätter hon.

Trots att hon är van vid Sollidenscenen sedan tidigare gör sig nerverna påminda.

- Jag brukar få frågan om det pirrar när jag ska upp på scenen. Det pirrar alltid. Jag blir mer nervös om det inte pirrar, säger Pira.

GES, med Anders Glenmark, Niklas Strömstedt och Thomas "Orup" Eriksson, återförenades 2016 enkom för programmet under Orups Allsångsscenen är din. Gruppen är mest känd för VM 94-hitten "När vi gräver guld i USA". Vad de kommer att bjuda på den här gången vill de inte riktigt avslöja.

- Vi ska spela låtar som vi själva kan och som publiken kan, vi ska försöka få allsång på alla våra låtar, säger Anders Glenmark.

Första gången Allsång på Skansen sändes i SVT var 1979. Att det har blivit ett så långlivat inslag i tv-historien tror både Glenmark och Orup beror på den breda blandningen av åldrar och genrer.

- Det kan vara någon som sjunger folkvisor och sedan en dansgrupp eller ett rockband, det ser man aldrig annars, säger Orup.

- Det är det programmet där ung möter gammal i publiken, väldigt brett och stort. Det är allt från skrikande tonåringar till pensionärer, säger Glenmark.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22