Barn 9 € (4–12 år), vuxna 18 € (13 år –), inklusive serviceavgifter och programblad.

SPECIALERBJUDANDE: köp av biljetter via NetTicket senast 30.4: Barn 8 €, vuxna 17 €. Köp via NetTicket: www.netticket.fi/pippi.

INFO & BILJETTER & GRUPPER via EBUF / Finns sommarteater: telefon 040 3616 234, måndag-torsdag kl. 10-14. Specialpris för grupper över 25 personer.

På Finns sommarteater blir det 16-åriga Jenny Aminoff och 11-åriga Liv Wikström som i sommar får gestalta den ovanliga flickan. Jenny och Liv kommer att repetera parallellt och spela varannan föreställning. Rollen är stor och krävande, inte minst sångmässigt, och på det här sättet får flickorna vila rösten varannan dag. Jenny har tidigare medverkat i sommarteater på Vanda Teaterförening, men för Liv är det här första gången hon står på en amatörteaterscen.

- När min mamma berättade att regissören ringt och sagt att jag får spela Pippi, så trodde jag att hon lurades, berättar Liv. När jag förstod att det var sant, så blev jag jätteglad!

- Jag blev alldeles knäsvag, flikar Jenny in. Det känns ännu overkligt och nästan absurt att jag ska spela den här rollen, men förstås också väldigt roligt.

I år sökte över 70 personer till Finns sommarteater. Auditionen ordnades en januarisöndag i Hagalund. De sökande fick spela upp små scener ur Pippi Långstrump för regissör Oskar Silén, sjunga för sångpedagog Thilia Tamminen och dansa för koreograf Anne Pihlström. Stämningen var uppsluppen och alla verkade ha roligt, fast dagen var lång och lite spännande. Av de sökande valdes sedan 18 skådespelare i olika åldrar – från den yngsta på 6 år till vuxna amatörskådespelare. För 17-åriga Anna Sundell, som spelar Klang och Fru Settergren, blir det här redan den sjunde produktionen på Finns sommarteater. Och det är inte bara Anna, som gladeligen offrar sin fritid för repetitioner och föreställningar – Annas föräldrar vet också att sommarteatern betyder jobb för hela familjen: skjutsande till rep, pusslande med tidtabeller, talkon, hjälp med marknadsföring, backstage-turer på teatern, osv. Men i gengäld får alla medverkande många nya vänner och en upplevelse, som de aldrig kommer att glömma.

Förutom Anna Sundell, Jenny Aminoff och Liv Wikström får publiken se Linus Laurén (Tommy), Ellen Naakka (Annika), Robin Laurén (Efraim Långstrump), Lars M. Huldén (Kling), Robert Ingman (Läraren), Jonna Sundberg (Prussiluskan), Ada Leislahti (Dunder), Tommi Lempinen (Blom) samt Silja Eklund, Eddie Berger, Anna Kettunen, Felix Wahlström, Molla Lempinen, Sean Ingman och Erik Ingman (skolbarn och pirater).

Pippi Långstrump regisseras av Oskar Silén, som i fjol debuterade på Finns sommarteater. Oskar är en av ursprungsmedlemmarna i prisbelönta Teater Taimine. Han har tidigare regisserat på flera amatörteatrar bl.a. Lurens, AV-teatern, Fallåker och Studentteatern, samt jobbat som skådespelare på de flesta finlandssvenska teatrarna.

- För mig är Pippi en hjärtegod tjej som tror på sig själv, som vågar gå emot konventionerna och gå sin egen väg, säger Oskar. Hon är rebellisk, kreativ och oberoende – en bra förebild!

Det blir igen många roliga sång- och dansnummer på Finns sommarteaters scen. För de fartfyllda koreografierna svarar Anne Pihlström och för musikarrangemang och -inspelning står Jonas Koivumäki. Villa Villekulla och de andra miljöerna skapas av scenograf Nicke von Weissenberg och kostymerna av Carmela Wager medan Thilia Tamminen övar in sångerna med ensemblen.

Pippi Långstrump har premiär på Finns sommarteater den 6 juni 2019. Läs mer: www.finnssommarteater.fi

tor 6.6 kl. 18

lör 8.6 kl. 15

sön 9.6 kl. 15

tis 11.6 kl. 18

ons 12.6 kl. 18

tor 13.6 kl. 18

lör 15.6 kl. 15

sön 16.6 kl. 15

mån 17.6 kl. 18

tis 18.6 kl. 18

ons 19.6 kl. 18

tis 25.6 kl. 18

ons 26.6 kl. 18

tor 27.6 kl. 18

lör 29.6 kl. 15

sön 30.6 kl. 15

Följ med oss på Facebook och Instagram!

Spelplatsen ligger på "Holmen" i Köklax, Esbo, 500 m från P-platsen vid Kungsgårdsvägen 35.

Finns sommarteater drivs av Esbobygdens ungdomsförbund (EBUF). Teatern sätter upp en familjepjäs varje sommar.

Mer information: Kulturproducent Jonna Sundberg, 040 510 3345, jonna.sundberg@ebuf.org