Pilsk delfin sätter skräck i badgäster

Den pilske delfinen Zafar utgör ett hot mot badgästerna, enligt myndigheterna i franska Landevennec. Bilden föreställer en annan delfin. Bild: TT/AP/Jim Damaske

En kärlekskrank delfin skapar uppståndelse i den franska kommunen Landévennec.

Den befenade gynnaren som har fått namnet Zafar är ett hot mot simmare och dykare, enligt stadens borgmästare, som nu infört restriktioner för bad i området.

Delfinen har skådats i vattnen utanför den närbelägna staden Brest vid flera tillfällen de senaste månaderna, enligt tidningarna Ouest France och Le Télégramme. Tidigare har Zafars närvaro varit uppskattad av badgästerna, men sedan brunsten inträdde har han blivit allt mer närgången mot båtar och människor. Bland annat lyfte han nyligen upp en kvinna med nosen, enligt borgmästaren Roger Lars.

– Jag har infört det här förbudet för att garantera säkerheten. Flera badgäster har blivit väldigt rädda, säger han till Ouest France.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning