Pilsk delfin sätter skräck i badgäster

Den pilske delfinen Zafar utgör ett hot mot badgästerna, enligt myndigheterna i franska Landevennec. Bilden föreställer en annan delfin.Bild: TT/AP/Jim Damaske

En kärlekskrank delfin skapar uppståndelse i den franska kommunen Landévennec.

Den befenade gynnaren som har fått namnet Zafar är ett hot mot simmare och dykare, enligt stadens borgmästare, som nu infört restriktioner för bad i området.

Delfinen har skådats i vattnen utanför den närbelägna staden Brest vid flera tillfällen de senaste månaderna, enligt tidningarna Ouest France och Le Télégramme. Tidigare har Zafars närvaro varit uppskattad av badgästerna, men sedan brunsten inträdde har han blivit allt mer närgången mot båtar och människor. Bland annat lyfte han nyligen upp en kvinna med nosen, enligt borgmästaren Roger Lars.

– Jag har infört det här förbudet för att garantera säkerheten. Flera badgäster har blivit väldigt rädda, säger han till Ouest France.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22