Piironen: Yego har problem

Arkivbild. Julius Yego kastade spjut i OS i Rio de Janeiro 2016.Bild: EPA/BERND THISSEN

Julius Yegos tidigare tränare Petteri Piironen tycker inte att hans tidigare kenyanska adept övertygade i spjutkvalet i London-VM.

Tekniken såg inte riktigt ut att fungera.

– Ansatslöpningen höll mästerskapsnivå, men de två sista stegen var för långsamma, säger Piironen efter att ha sett kvalet i tv.

Han beskriver de två sista, viktiga stegen som "usla".

Yego, 28, blev världsmästare på afrikanska rekordet 92,72 i Peking för två år sedan.I år har han bara fått till ett riktigt bra resultat, 87,97 i det kenyanska VM-kvalet. I tisdagens kval mätte han upp 83,57 i första omgången och behövd därmed inte kasta mer.

– Felen i de sista stegen måste korrigeras till finalen. Om han får det skedet i skick har han goda möjligheter till 90 meter. Det fanns så pass bra tryck i början av ansatsen, säger Piironen.

Yego själv talade inte om några problem efter sin kvalinsats.

– Jag ville bara kasta 83 meter. Jag är helt nöjd, säger Yego.

Den kommentaren överraskar inte Piironen, utan får honom att dra på smilbanden.

– Julius har alltid en positiv inställning inför mästerskapen. Han förbjuder allt negativt. Han låter inget sådant ta plats i huvudet, så det är klart att han inte avslöjar några problem för utomstående heller, säger Piironen.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00