Pihlström: Det är alltid kul att vinna över Sverige

Antti Pihlström är redo att besegra SverigeBild: Lehtikuva / Vesa Moilanen

För Antti Pihlström är favoritmatchen mot Sverige förstås VM-finalen i Bratislava.

Antti Pihlström vet vad som krävs för att slå Sverige i en viktig match i VM och han ser fram emot att få ställas mot det stjärnspäckade Tre Kronor-laget i lördagens semifinal.

– Det är tänder lite extra jämfört med andra lag. De har alltid varit vår fiende och vi ger alltid allt vi har i de matcherna, säger Pihlström.

Pihlström säger att matcherna mot Sverige är oerhört stora och han tror att

För Pihlström är det enkelt att plocka fram favoritmötet med den kära motståndaren.

– Finalen i Bratislava är det bästa minnet för mig, säger Pihlström leende.

Den gången krossade Lejonen Tre Kronor med hela 6–1 och spelade hem Finlands andra VM-guld.

– Vi måste klara av att spela med likadant tålamod som då och som vi var mot USA, säger han lite allvarligare.

– Oberoende av hur mycket iver det finns i laget av att få möta Sverige måste vi klara av att inte åka runt som yra höns på isen och ge dem lägen. Vi måste få det egna spelet att hållas ihop och sedan använda ivern och energin vid rätt lägen.

Pihlström har en stor respekt för det svenska laget och han vet att det är en namnstark motståndare som ställs mot Lejonen.

– De har storlek, styrka, skicklighet och allt annat. Det blir ett tufft motstånd.

Den starka och meriterade svenska backbesättningen är bekant för Pihlström. Med sex NHL-backar som alla har stjärnstatus i Nordamerika är det en enorm utmaning för Pihlström och de övriga finländska forwardarna. Men han har hittat en liten svaghet hos Victor Hedman, John Klingberg, Anton Strålman, Oliver Ekman-Larsson, Alexander Edler och Johan Brodin

– Det gäller att få deras lite tunga backar att röra på sig. Vi får slänga in puckar djupt bakom dem och jaga och sätta press på dem hela tiden så tröttnar de.

Tre Kronor har det klart starkare laget på papper men Lejonen visade i kvartsfinalen mot USA att disciplin, arbetsmoral och en kollektiv insats slår individuell skicklighet. Samma recept gäller också i semifinalen.

– Det är alltid kul att vinna över dem.

Semifinalen Sverige–Finland spelas på lördag klockan 20.15. MTV3 direktsänder matchen med svenskspråkigt referat av HBL:s Niclas Lönnqvist.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00