Picknicksallad

Bra med en sallad som går att avnjutas både varm och kall. Perfekt till picknick. Bild: Eva Hildén Smith/TT

Den här salladen smakar gott både varm och kall. Utmärkt att ta med sig på picknick och avnjuta utomhus en solig vinterdag.

Pastasallad med grön sparris?

För 4 portioner, 30 minuter

1 knippa (250 g) grön sparris

ca 300 g valfri pasta

2–3 salladslökar

10 cocktailtomater

200 g varmrökt lax

50 g babyspenat

plockade blad från 2–3 kvistar basilika

salt, peppar

2 msk olivolja

Till garnering och servering?:

12–16 oliver

1 liten rödlök

2 dl smetana

3 msk finhackade örter, t ex persilja, dill eller körvel

Gör så här:

1. Bryt av 2–3 centimeter av den nedersta hårda delen på sparrisen. Dela resten i 2–3 bitar.?

2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt sparrisen koka med pastan på slutet, cirka 5 minuter. Låt rinna av i ett durkslag.

3. Ansa och skiva salladslöken. Dela tomaterna. Bryt laxen i bitar.

4. Lägg sparris, pasta, salladslök, tomater, lax, spenat och basilikablad i en serveringsskål. Salta och peppra. Ringla över oljan och blanda försiktigt.

5. Garnera med oliver och finskivad rödlök. Servera med smetana blandad med örterna.??

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning