Philadelphia förlängde Buffalos förlustsvit

Buffalo gör ännu en katastrofsäsong. Bild: Bruce Bennett/Lehtikuva

Buffalo ledde med 3–0 efter två perioder och såg ut att kunna bryta sin trista förlustsvit. Men så fick Philadelphia in fyra puckar, och sviten förlängdes.– Vi fick panik, säger en nedslagen Rasmus Dahlin i Buffalo.

Förra veckan satte Bufflo det dystra rekordet flest förlorade matcher i rad i NHL sedan 2005–2006.

Och sedan dess har det blivit ännu dystrare. Den senaste förlusten mot gästande Philadelphia, 4–3 efter förlängning, tar laget till 18 matcher i rad utan vinst.

Inledningsvis såg det ut som att Buffalo skulle kunna bryta förbannelsen och ta revansch. Efter två spelade perioder ledde hemmalaget med 3–0.

"Oacceptabelt"

I tredje lyckades sedan Philadelphia få in tre puckar, vilket tog mötet till förlängning där Ivan Provorov petade in 4–3 efter 42 sekunder.

– I två perioder dominerade vi spelet, men sedan backade vi bara och lät dem göra vad de ville. Vi kan inte ha det så, det är inte acceptabelt, säger Rasmus Dahlin efter matchen.

På frågan om vad som hände säger han kort och gott: "Panikattack".

– Vi har inte varit i den här situationen och vi fick panik. Pucken studsade bara deras väg, jag vet inte ...

På rätt väg

Riktigt så allvarligt tycker dock inte tillfällige tränare Don Granato att det var.

– Vi gjorde flera misstag, men jag vill inte kalla det för panik. Vi gjorde misstag och felaktiga beslut under press. Vi kanske till och med blev lite för entusiastiska och förlorade lite av spelet på grund av det, säger han och fortsätter:

– Men jag tycker inte att det var panik, de såg inte rädda ut därute. Däremot har vi svårt att sätta ord på vad som hände och då är det enklare att prata om panik.

Granato tycker dock att laget trots allt är på rätt väg och blickar framåt.

– För en vecka sedan sade jag till killarna att de kommer att vara ett bättre lag om en vecka. Och nu när jag tittar tillbaka så är de det.

– Men jag vill inte prata om det som har varit, vi måste fortsätta pressa på framåt, säger han.

Henri Jokiharju gjorde ett av Buffalos mål.

En av de tunga titelfavoriterna, Colorado, går på som den berömda ångvälten. 5-2 mot Anaheim efter mål av bland andra anfallsstjärnan Mikko Rantanen.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bred efterfrågan på stugor gynnar den som vill sälja

Mer läsning