Petteri Koponen flyttar till Bayern München

Petteri Koponen har spelat 132 vuxenlandskamper för Finland.Bild: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Basketspelaren Petteri Koponen har hittat en ny adress och flyttar till den tyska mästarklubben Bayern München. Klubben spelar på Europas högsta nivå i Euroleague.

Basketspelaren Petteri Koponen byter från en europeisk storklubb till en annan. Koponen har spelat i spanska Barcelona sedan 2016 men nu går flyttlasset till Tyskland och Bayern München. Koponens kontrakt med Bayern München är treårigt.

Bayern München är regerande tysk mästare och spelar i likhet med Barcelona på Europas högsta nivå i Euroleague. 30-åriga Koponen har aldrig tidigare representerat en tysk basketklubb.

Koponens gamla klubb Barcelona meddelade i slutet på juni att Koponens kontrakt inte kommer att förlängas. Således fick finländaren börja se sig om efter en ny klubb.

– Min situation var på så vis bra att jag hade flera olika klubbar att välja mellan. Bayerns paket var ändå det bästa. Klubben försöker under de kommande tre åren slå sig in bland Europas största klubbar och projektet övertygade mig, säger Koponen i Finlands basketförbunds pressmeddelande.

Petteri Koponen har spelat utomlands sedan 2008. Han är reserverad till den nordamerikanska ligan NBA men har hittills hållit sig i Europa. Koponen har spelat 132 vuxenlandskamper för Finland och representerat landet i ett VM och fyra EM.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33