Peter Östmans krav till regeringen: Gör något åt främlingsfientligheten

Peter Östman.Bild: Arkiv/Tor Wennström

Riksdagsledamot Peter Östman (KD) kräver att regeringen gör något för att stoppa den ökande och allt öppnare antisemitismen och främlingsfientligheten i Finland.

– Organisationer som underblåser antisemitism, judehat och främlingsfientlighet ska inte få verka öppet i det finländska samhället, säger Peter Östman i ett pressmeddelande på fredagen.

Östman hänvisar till det antisemitiska material som någon i höst delat ut i postlådor i bland annat Larsmo och andra kommuner i Österbotten.

Materialet i fråga är publicerat av Nordfront, språkrör för nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Organisationen verkar även i Finland och erkänner enligt egna ord en nationalsocialistisk världsbild. Polisstyrelsen vill förbjuda rörelsen i Finland. Rättegången om saken inleds nästa vecka.

Utdelning av nazipropaganda är inte ett problem som berör endast Österbotten, påpekar Östman i pressmeddelandet.

– I början av oktober har det figurerat plakat med antisemitiskt budskap, klistrat på lokalbussarnas sittryggstöd i Helsingfors. Plakaten hade satts upp på samma sätt som vanlig reklam i bussarna. Samma plakat fanns också på andra platser runtom i centrala Helsingfors.

Östman lämnade in ett skriftligt spörsmål i ärendet till regeringen i går. 

Plast- och luktfria målfärger av förnyelsebara naturoljor

För fempersonersfamiljen i Malax var valet av Uulas färger enkelt. Inhemska, naturenliga, luktfria, utsläppsfria samt utmärkt service och personal är det som ligger överst. Att färgerna är enkla att stryka på och färgvärlden varm, vacker och harmonisk bidrar till helheten. 4.12.2018 - 09.08